b8f9xh21om3mxmv0yvne64689qx8ao

”Intet er så skidt, at det ikke er godt for noget”

Jeg er ikke altid for gamle ordsprog (nogle gange er det her, vi hænger fast i gamle – ikke-støttende overbevisninger – det må vi tage en anden gang:-)), men dette giver mig en vis energi og minder mig om, at med et bevidst, positivt mindset og en portion nysgerrighed og tillid til livet og verden, kan alt noget.

 

Hvilket mindset tager du med dig i hverdagen?

Tiden lige nu er svær for mange. Nu har vi efter et par år med Corona virkelig behov for at komme ud og leve og mærke friheden, kærligheden til andre mennesker – ja livet igen.

Men så kom krigen. I Europa. Og nu den efterfølgende energi og klimakrise, der sætter vores ”frihedsfølelse” på prøve igen, ved at holde tilbage og passe på alt, hvad vi har af midler.

Hvordan holder man fast i et positivt mindset, når tiden ikke lige er med os?  Det er også i sådan en tid, at man skal huske at minde sig selv om, at der også er så meget andet. Og at der kan komme noget godt ud af ”kriser”.  Selvom det måske ikke føles sådan, før vi har gået vejen, og kan se lyset på den anden side – og hvad det gav os lige netop at skulle igennem det.

Kan du genkende?

 

De små glæder øger (også) taknemmeligheden – og det smitter

Vi lever stadig, og der er små ting, vi med sikkerhed véd, kan skabe følelsen af glæde indeni. Dét kan vi vælge at fokusere på.

Jeg siger ikke vi skal lukke øjnene og leve i uvidenhed, og ikke mærke det der er, slet ikke, men jeg påpeger, at der er andet i livet, og at hverdagen går videre – på den ene eller den anden måde. Livet er her stadig, og du har muligheden for at vælge, hvad ”vej” du vil kigge.

Vi kan vælge om vi sætter os ned og lader omstændighederne styre, eller om vi vælger at spørge os selv, hvad kan jeg så gøre?

Hvad kan jeg også gøre?

Lige nu?

Der vil altid komme nye omstændigheder, og det nemmeste er da at give dem skylden, for at tingene går, som de går. Mens vi brokker os over det …

Men vi kan faktisk gøre noget selv, og bidrage til den gode stemning.

Vi må gerne føle vi lever, selvom nogle har det svært eller værre end os.

 

Brok, bekymring eller handling

Vi kan fx godt overleve med 19 grader i klasselokalet eller på kontoret. Ja det er koldere end vi plejer, vi føler ubehag, som ved alt der er nyt og ”unormalt”. Men vi har tøj i skabet, vi kan tage på – og have ekstra med til stolen på jobbet eller i skolen, som vi kan bruge, hvis vi fryser.

Vi kan holde flere aktive pauser – og kigge på sidekammeraten eller kollegaen – sende et smil og give en highfive efter et par englehop:-)

Gå fx en tur i frokostpausen, det nedsætter stressen i kroppen og giver dig energi og glæde til resten af dagen. Måske er der flere, der vil med?

Jeg har prøvet det med gåturen – og det smitter. Til sidst var vi flere ”hold” der ville afsted, ud i den friske luft midt på dagen. Og det giver både noget til sammenholdet og ekstra energi til arbejdsopgaverne sidst på dagen.

Og måske føles det ligefrem varmt når du kommer indenfor igen:-)

 

Styrer du din hverdag – eller styrer “plejer”?

Ja det lyder og virker måske skørt, men måske får vi lidt mere sjov ud af det, end at snakke om hvor træls det er, at det er koldt. Og om alt det vi ikke kan, imens vi prøver at holde varmen med en kop kaffe ved kaffeautomaten. Smil og sjov det smitter – og et positivt mindset arbejder med dig.

Vi klarer det!

Og du vil takke dig selv for det:-) Din hjerne kan nemlig skabe ”nye stier” for positivitet, når du begynder at gøre noget andet og fokusere på noget godt og positivt. Men der skal ekstra dosis på det positive, for at det tager føringen over det negative. Sådan er hjernen bare skabt.

Vi gør nemlig det vi plejer – fordi det er vi programmeret til! Og hjernen er så doven, at den altid vil gøre alt det, der er nemmest.

Også selvom det ikke gavner dig.

Men det kan ændres, og du vil kunne danne grundlaget for at skabe din egen glæde og følelse af taknemmelighed, for alt der er lige for næsen af dig.

Vi skal blot gøre noget ved det. Handle på det – aktivt og bevidst.

Men jeg kender det alt for godt – vi skal lære at styre vores hjerne, så den ikke styrer os:-)

 

Skab selv det mindset, der får dig op ad stolen og ud i livet

Jeg vil blot give et kærligt skub til din dag i dag – og i morgen – og dagen efter – vi har så meget omkring os, vi kan få så meget glæde af, hvis vi ser det og gør noget ved det.

Vi kan skabe de nye vaner, der er gode for os.

Du kan skabe et mindset der udvikler dig.

Gavner dig.

Glæder dig.

Der skal ikke så meget til at vende fokus. Prøv at blive bevidst om dine tanker og spørg dig selv – hvad kan jeg også tænke eller gøre i stedet, som giver mig (og mine kolleger, klassekammerater, familie) en god følelse?

Smil til alle du møder på din vej – det varmer i dig – og den anden.

Vi fortjener alle at have en skøn hverdag, men vi er også selv gode til at gøre det hele mere kompliceret (ubevidst), end det behøver at være.

Vi har ansvaret, så tag den hjem.

Tag beslutningen.

Hvad er dit fokus?

Det skønne er, at vi altid kan justere, hvis der er noget, der ikke føles rigtigt. Det har jeg også gjort.

Livet er nu.

Og hvordan vælger du at leve det – eller rettere – lever du det, som du gerne vil leve og give videre?

Haps mine 8 bedste råd til hvordan du kan skabe

Er du klar nu – så book en

Det er blot en beslutning – god fornøjelse:-)

 

Kærligst

Katrine